tiistai 9. elokuuta 2011

Päivä kaupungilla ja taidelöytöjä

Edellisessä postauksessa julistin tylsyyden laihduttajan ykkösviholliseksi. Ihan kuin todistaakseni, että en ole tylsä, vietin tämän päivän kaupungilla E:n kanssa kuin mikäkin kosmopoliitti. Aluksi kiertelimme kauppoja ihan tavallisten ostosten perässä. Sanoin aamulla, että voisimme vihdoin toteuttaa pitkään suunnitelmissa olleen reissun Ateneumiin (E ei ollut koskaan käynyt siellä). En tiedä, missä määrin E oli tästä suunnitelmasta kiinnostunut. Kuitenkin, kun matkustimme metrolla, hän näytti olevan poikkeuksellisen kiinnostunut kaikesta tilataiteesta metrotunneleissa. "Tässä olis nyt sitä taidetta", hän esitteli minulle. Nauroin hänelle, mutta samalla tulkitsin tämän niin, että hän yritti osoittaa minulle taidemuseon olevan turhanaikainen vierailukohde. Söimme italialaisessa ravintolassa (tyydyin lohisalaattiin, mutta repsahdin pieneen leipäpalaan sekä maistoin vähän lasagnea), missä vaiheessa olin jo unohtanut koko Ateneumin, ja kysyin lähdemmekö jo kotiin. E oli sitten kuitenkin ainakin jossain määrin halukas käymään taidemuseossa, koska hän totesi sen olleen koko reissun idea, ja sinne sitten lähdettiinkin.

Gustav Klimt - The Virgin

Ateneumissa oli minulle hyvin vähän yllätyksiä, koska olin nähnyt näyttelyn jo aikaisemmin. Huomasin tosin, että siinä missä itse rakastan abstraktia taidetta, E ei ymmärtänyt sen päälle lainkaan. Kun sanoin pitäväni  jostain tietystä teoksesta, E sanoi huumorilla, että voi maalata minulle yhtä hienon.

Gustav Klimt - The Three Ages of Woman


Parasta oli kun tein löytöjä Ateneum shopissa kierroksen päätteeksi: löysin 24:n postikortin kokoelman Gustav Klimtin taideteoksista 9,5€:lla sekä vaaleanpunaisen helmipunossormuksen 3,5€:lla. Onnellisena löydöistäni teippasin heti kotona osan postikorteista muun taiteen jatkoksi koristamaan kylpyhuonettani.

Dieetin kannalta päivä oli aika plus miinus nolla, pysyin ravintolaa lukuun ottamatta pläänissä, mutta taisin kuitenkin syödä liikaa määrällisesti. Ainakin mieleni kuitenkin virkistyi hieman! Alan myös pikkuhiljaa parantua kuolemantaudistani (onhan tässä jo viikko sairastettu), joten kohta vois jo harkita jotain liikuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti