lauantai 27. elokuuta 2011

Laihduttajan keittiövälineet

Erilaiset pikku laitteet keittiössä ovat laihduttajan ystäviä!


1. Öljysuihkepullo



Öljyn lisääminen paistinpannulle on yllättävän vaikeaa, jos haluaa pysyä kohtuudessa. Olenkin monta kertaa päätynyt kaatamaan öljyä pannusta suoraan lavuaariin, koska öljyä on yksinkertaisesti "lorahtanut" liikaa. Oliiviöljy on terveellistä, mutta rajansa kaikella!  Lähes yhtä vaikeaa on lisätä öljyä uunikasvisten päälle kohtuudella – se ei koskaan mene tasaisesti ja sitä menee aina liikaa.  Noh, ratkaisun tarjoaa kuitenkin öljypumppu. Laitos on varsin simppeli: Öljyä laitetaan astiaan ja korkki suljetaan ilmatiiviisti. Sen jälkeen pulloon pumpataan ilmaa noin 15 painallusta ja suihkutetaan. Välissä voi joutua pumppaamaan lisää ilmaa. Kun öljyä on suihkuteltu tarpeeksi, tiivistekorkki avataan, jottei pulloon jää painetta.  Pulloa joutuu pumppailemaan aika paljon, jos haluaa suihkuttaa suuria määriä, mutta muuten tämä on mielestäni erittäin kätevä keittiöapuväline!

2. Höyrykääre



Ostin höyrykääreen jokin aika sitten, ja vaikka olenkin käyttänyt sitä paljon ja tykkään siitä, tunteeni sitä kohtaan ovat hieman ristiriitaiset. Tuntuu hassulta mainostaa sitä jonainen vuosisadan keittiökeksintönä, kun se ei ole yhtään mitään muuta kuin ruoan kuumennusastia (eikä edes erityisen kaunis sellainen). Siltikin olen käyttänyt sitä mieluummin kuin monia muita uuniastioita. Ehkä suurin ero on se, että sen voi laittaa uuniin ja siinä on "kansi", eli kääreen sisällä ruoka ei kuivu samalla tavalla kuin lasivuoassa. Lasivuokiakin minulla on paljon eri kokoisia, mutta ei yhtäkään kantta niille. Pitäisi ehkä ostaa silikonikansi niille, mutta toisaalta onhan mulla jo höyrykääre.

Mulla ei ole mikroa, joten silloin kun laiskuus iskee, enkä jaksa laittaa mitään ruokaa, valmistan illalliseni näin: Laitan pakastekasviksia ja LIDLin (paneroimatonta, valmiiksi kypsää) pakastekanaa höyrykääreeseen. Suihkutan päälle oliiviöljyä öljypumpulla sekä lisään mausteita. Laitan höyrykääreen uuniin noin puoleksi tunniksi. Ja voila! Illallinen on valmis. Maistuu joko sellaisenaan tai vaikkapa kermaviilikastikkeen kanssa. Erityisen nopeaa touhua tämä ei tietenkään ole sikäli, että kuumentaminen uunissa on aina hidasta.

3. Sauvasekoitin


Sen jälkeen kun siirryin käyttämään steviaa sokerin sijasta sauvasekoitin on ollut mun nro. 1 keittiöväline. Tavallisimmin käytän sitä aamupalan tekemiseen. Otan illalla pakastimesta marjoja pöydälle sulamaan. Aamulla lisään joukkoon maustamatonta jogurttia, steviaa, maustamatonta proteiinijauhetta ja kuituvalmistetta. Lopuksi surautan tasaiseksi sauvasekoittimella. Lopputulos on sileä, makea ja marjaisa, eikä se kuitenkaan sisällä enempää sokeria, kuin mitä marjat sisältävät.

Oletteko lukijat testanneet näitä? Entä tuleeko teille mieleen mitään muita laihduttajan keittiövälineitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti