maanantai 10. lokakuuta 2011

Kahvihetken kaurakeksit

Löydettyäni internetistä rasvattomien kaurakeksien ohjeen, päätin kokeilla reseptiä ilman sokeria (eli käyttämällä steviaa) ja runsaskuituisempana. Stevia maistui taikinassa voimakkaammin kuin itse kekseissä, joten lisäsin sitä puolivälissä paistamista lisää taikinaan. Aluksi olin hieman pettynyt, koska nämä keksit ei tosiaan olleet mitään varsinaisia mässyherkkuja, mutta tänään söin perjantaina leipomani keksit loppuun hyvällä ruokahalulla, ja totesin että ne olivatkin varsin mainio pikkumakea sammuttamaan aterianjälkeisen makeanhimon esim. kahvin seurana (jos kaapissa ei ole muita houkutuksia). Niiden ainoana huonona puolena on hieman vaivalloinen pellilleasettelu: taikinasta tuli liisterimäistä, eikä se levinnyt uunissa lainkaan. Niinpä taikina piti jo pellilleasetteluvaiheessa painella aivan littanaksi leivinpaperia vasten, ja se vei kohtalaisen paljon aikaa.

En onnistunut saamaan kekseistä rapeita. Luulen että sokeri toimii taikinassa rapeuden tuojana, mutta jos joku onnistuu (esim. paistoaikaa rukkaamalla) samaan kekseistä rapeita, niin kertokaa heti. Korostan, että odotukset ei kannata olla maun suhteen hirveän korkealla, tämän reseptin jaan lähinnä niitä lukijoita varten, jotka minun laillani pystyvät huijaamaan itseään makean syömisen suhteen erilaisilla korvaustuotteilla (eivätkä ole hirveän nirsoja). Mausta tuli hieman mieleen makea kaurapuuro.

Rasvattomat, vähäsokeriset kaurakeksit

2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseita
½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl maitoa
2 tl-1 rkl sokeria tai hunajaa
steviaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja  maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Tarkista stevian määrä, taikinan tulee olla mahdollisimman makeaa (makeus maistuu vähemmän kekseissä). Ota taikinasta lusikalla nokareita ja levitä ne huolellisest leivinpaperille (ohueksi keksiksi).  Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min.

ps. lisään kuvan jos ja kun teen joskus lisää näitä :)

1 kommentti:

  1. Tuota ohjetta vois kokeillakin joskus! Oon aika paha napostelemaan niin nuo voisivat toimiakin korvikkeina :)

    VastaaPoista