sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Monta erilaista nälkää

Lainasin kirjastosta Jan Chozen Baysin Tietoinen syöminen-kirjan. Olen lukenut sitä nyt ihan mielenkiinnolla, varsinaisten meditaatioharjoitusten pariin en ole vielä ehtinyt. Oli ihan mielenkiintoista huomata kirjaa lukiessani, että Jan oli tehnyt varsin tarkkoja havaintoja liittyen nälkään. Lukiessa tuli sellainen olo, että ehkä tietynlaista mielen tai sydämen nälkää voi olla helpompi vastustaa, jos pystyy sen syyn tunnistamaan ennen kuin alkaa syömään.

Ongelmana on vain, että sen tiedostaminen, että nälkä ei liity todelliseen tarpeeseen syödä, ei välttämättä helpota lopettamaan syömistä, ainakaan heti alkuun.  Olen taas tänä viikonloppuna ollut mummolassa ja voi jeesus että siellä oli ruokaa. Silloin kun ei syödä jotain ateriaa, on pöytä täynnä kaiken maailman keksejä ja karkkia, ja niin.. sitä ei tietenkään helpota se, että tiedän myös missä mummi säilyttää suklaata ja muita karkkeja. Minulla oli jo pienempänä tapana tsekata mummin varastot ja syödä muutama karkki, jos siellä sattui olemaan mieleisiä. No, tällä kertaa selvisin vilkaisemalla sen kaapin päälle (en pidä Tobleronesta), missä herkkuja on, mutta karkkia, suolapähkinöitä ja suklaata olen valitettavasti mättänyt pikkuhiljaa sen lisäksi, että maiston palan mummin leipomaa kakkua.

En oikein tiedä, miten voisin tällaista vastaan taistella. Pitäisi vain hokea jotain mantraa... Eikä sekään tietenkään auta, että siitä on sata vuotta kun viimeksi kuuntelin itsesuggestiota. Pitäisi ehkä tehdä uusi itsesuggestio, joka vastaisi paremmin mun tarpeita ja tätä uutta ilman nälkää-laihduttamista. Oletteko lukijat kokeilleet sellaista, että sovitte etukäteen itsenne kanssa, että syötte jonkun jutun luvan kanssa (esim. "saa maistaa yhden pienen palan kakkua ja yhden jokaista karkkia"). Toimiiko se?

Minulla on taas keskiviikkona tentti. Lupaan itselleni, että teen ensiviikonloppuna uuden itsesuggestion ja  sen jälkeen plääni on selvä: rento painonhallinta + itsesuggestio + tietoisen syömisen meditaatioharjoitukset. Jos vaan mitenkään ehdin noi kaikki tehdä edes joka toinen päivä, niin pitäisi tän homman alkaa vihdoin taas toimia hiukan paremmin. Katsoin eilen painon, ja se oli 58,4kg. Ehkä aavistuksen masentava luku, muttei vielä hirveän kaukana 57:stä. Nyt pitäisi vaan saada tää touhu takaisin raiteilleen.

2 kommenttia:

  1. Viimeksi perjantaina sovin itseni kanssa että lauantaina hautajaisissa saan syödä kakkua (mutten muita herkkuja jos sellaisia on) ja ta-daa! Siellä olikin kahta ERI kakkua, joten otin kumpaakin palan lol :D
    Mutta kyllä toi mun kohdalla ainakin toimii. Annat luvan itsellesi syödä mutta et alkaa rellestämään/mässään.

    VastaaPoista
  2. Okei no juu, täytyypä kokeilla! Tietty sekin auttaa, että on parempi laihdutusmotivaatio. En käsitä miksi "unohdan" heti syödä järkevästi, kun tiukin dieettikuri loppuu. Tai no joo, juuri siksi en enää "ole dieetillä", että ei ole mitään järkeä kärvistellä ja sitten hommata painoa takaisin, kun ei osaa syödä normaalisti. Mutta nyt pitäisi siis oppia kultainen keskitie (ja nopeaan!)

    VastaaPoista